Noslēdzas piektais un sestais 4. projekta Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana būtiski uzlabojot produktu sastāvu un ieviešot videi draudzīgu iepakojumu aktivitāšu periods
Noslēdzoties piektajam un sestajam 4. projekta Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana būtiski uzlabojot produktu sastāvu un ieviešot videi draudzīgu iepakojumu aktivitāšu periodam 16.03.2024 – 15.09.2024., SIA “Orkla Latvija” ir izdevies veikt analītiskos pētījumus jaunu produktu sastāvu izveidē un esošo produktu pārstrādē, kā arī komercializēt vairākus produktus, t.i.,
- čipsu produktu “Dārzeņi ar sieru” bez mākslīgajiem garšas pastiprinātājiem un ar vidējo sāls daudzumu 1,4 g, kas ir zemāks nekā tirgū vidējais;
- čipsu produktu “Vasaras BBQ”, kuram receptūrā bez mākslīgajiem garšas pastiprinātājiem un ar vidējo sāls daudzumu 1,3 g, kas ir zemāks nekā tirgū vidējais;
- vegānās želejkonfektes “Smailiji”;
“Orkla” grupas viens no ilgtspējas mērķiem ir 100% pārstrādājama iepakojuma ieviešana. Tādēļ arvien lielāka daļa ikdienas darba ir saistīta tieši ar iepakojumu gan primāro, ar kuru visbiežāk saskaras patērētājs, gan arī kartona kastu un plēves transporta iepakojumu. Uzņēmums šajā periodā turpina darbu pie čipsu iepakojuma nomaiņas uz dabai draudzīgāku materiālu.
Šokolādes konfektēm (“Rīts”, “Laime”) ieviests nomainīts dabai draudzīgāks iepakojums, kas pēc “Orkla” materiāla klasifikācijas skaitās pārstrādājams.