“ĀDAŽU ČIPSU” RAŽOTNE ATZINĪGI NOVĒRTĒTA BRC AUDITĀ
17. un 18. maijā “Ādažu Čipsu” ražotnē norisinājās Lielbritānijas mazumtirdzniecības apvienības (British Retail Consortium – BRC) pārtikas drošības un kvalitātes audits. Šogad ražotnes komanda ar cītīgu un neatlaidīgu darbu uzlabojusi pērnā gada rezultātu un ražotnei piešķirts augstais A līmenis.
“Liels paldies talantīgajai komandai, kas palīdz gādāt par augstākās kvalitātes procesiem mūsu ražotnēs ne tikai audita laikā, bet ik dienu. Pateicoties komandas darbam, gada laikā ražotnē esam veikuši uzlabojumus un tas tika novērtēts arī auditā. Lepojos, ka mums ir izdevies uzrādīt lielisku sasniegumu un pagājušā gada B līmeņa rezultātu uzlabot uz augsto A līmeni,” uzsver Kvalitātes daļas vadītāja Maija Luksa.
Auditu īstenoja “DNV GL Latvia” auditore Guna Miskarova, pārbaudot ražotnes atbilstību visiem BRC standartiem, novērtējot darbinieku zināšanas, apsekojot ražotni un teritoriju. Audita laikā tika konstatētas mazākas nozīmes neatbilstības, kuras jānovērš nākotnē.
BRC pārtikas drošības un kvalitātes standarta sertifikāts ir pasaulē vadošais pārtikas kvalitātes sertifikāts. Šī sertifikāta esamība ir ļoti daudzu Eiropas un pasaules vadošo mazumtirdzniecības veikalu ķēžu prasība sadarbības uzsākšanai un tās turpināšanai, jo tā sniedz pārliecību par pārtikas ražošanas uzņēmuma procesu norises kvalitāti.
Arī “Orkla Latvija” zefīru un cepumu ražotnes ir sertificētas pēc BRC pārtikas drošības un kvalitātes standarta. Papildus tam “Orkla Latvija” šokolādes un vafeļu ražotnes ir sertificētas pēc ISO 9001:2015 kvalitātes vadības sistēmas standarta un divas – “Pedro” un “Staburadze” – pēc ISO 22 000 pārtikas drošuma standarta, kas apliecina visu ražotņu spēju nodrošināt ražošanas procesus, lai radītu produkciju pēc augstākās kvalitātes standartiem.