Publicitates-foto1-aspect-ratio-16-9

Annas Pannas recepte Helovīna galdam: spocīgais šokolādes krēms

Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī, ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu piedāvājam izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem. Tas ir viegli pagatavojams un apvieno bagātīgu šokolādes garšu ar rotaļīgām sastāvdaļām, kas īpaši patiks vismazākajiem svētku svinētājiem.

Šokolādes krēms ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.

Šis ir deserts, kas ir salīdzinoši vienkārši pagatavojams, vienlaikus piedāvājot tā baudītājiem doties intriģējošā garšu piedzīvojumā. Bagātīgs šokolādes krēms, kraukšķīgas cepumu drupačas un gardi želejas tārpiņi kopā rada saldu kārumu. Tas ir ideāls našķis, kuru piedāvāt Helovīna svinētājiem pēc kopīgas ķirbju grebšanas vai masku ballītes.

 

Nepieciešamās sastāvdaļas 6 porcijām:

  • 100 g “Selga” šokolādes cepumu
  • 40 g izkausēta sviesta
  • 250 g saldā krējuma
  • 100 g tumšās šokolādes “Lukss”
  • 20 g cukura
  • 100 g krēmsiera
  • Daži želejas konfekšu tārpiņi dekorēšanai (izmantotas “Laima” želejas konfektes)

 

Pagatavošana:

  1. Sagatavo cepumu pamatu: Cepumus liek zip-lock maisiņā vai jeburā citā maisiņā, kas neļaus cepumiem izbirt un sasmalcina ar mīklas rulli vai blenderi, līdz tie iegūst smilšu konsistenci – bērniem noteikti labāk patiks izmantot mīklas rulli smalcināšanai. Masai pievieno izkausēto sviestu un labi samaisa.
  2. Izkausē šokolādi: Karstumizturīgā bļodā liek šokolādes gabaliņus un novieto virs katliņa ar vārošu ūdeni, lai šokolāde izkustu. Maisa, līdz šokolāde izkususi.
  3. Pagatavo krēmu: Lielā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un krēmsieru, līdz masa kļūst stingra. Pievieno izkausēto šokolādi un uzmanīgi iemaisa.
  4. Kārto desertu: Izvēlētajos trauciņos kārtās liek cepumu drupačas, želejas konfektes, šokolādes krēmu, atkal cepumu drupačas, konfektes un noslēgumā – šokolādes krēmu. Pāri pārkaisa vēl nedaudz šokolādes cepumu drupačas un dekorē ar konfektēm.
  5. Pasniedz atdzesētu: Desertu uz pāris stundām liek ledusskapī, lai tas iegūtu vēlamo konsistenci.

 

Papildu informācijai:
Laura Bagātā
Komunikācijas vadītāja
SIA “Orkla Latvija”
E-pasts: laura.bagata@orkla.lv
Mobilais tālrunis: +371 26115666
www.orkla.lv

Publicitates-foto2-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto3-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto4-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto5-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto6-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto7-scaled-aspect-ratio-4-3
Publicitates-foto8-aspect-ratio-4-3