orkla-latvija_toms-didrihsons-1024x684-1-aspect-ratio-16-9

2020. gadā “Orkla Latvija” uzņēmumu apgrozījums ir 104,2 miljoni eiro

Plaša patēriņa zīmolu preču ražošanas un izplatīšanas uzņēmuma “Orkla Latvija” 2020. gada konsolidētais apgrozījums veido 104,2 miljonus eiro. Pērn uzņēmums investējis vairāk nekā 4 miljonus eiro, savukārt nodokļos samaksājis vairāk nekā 18 miljonus.

 SIA “Orkla Latvija” un tās meitas uzņēmumu kopējā peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 4,6 miljoni.

“Ņemot vērā visus 2020. gada izaicinājumus ar gada finanšu rezultātiem esam apmierināti. Pērn noslēdzām uzņēmumu apvienošanas procesu, kā arī turpinājām mūsu zīmolu pozīciju stiprināšanu tirgū, investējot ražošanas pilnveidē, ilgtspējas stratēģijas īstenošanā, kā arī jaunos un inovatīvos produktos. Mūsu prioritāte ir darbinieku un klientu drošība un veselība, tādēļ esmu gandarīts, ka spējām pielāgoties pārmaiņām, kas sekmēja biznesa nepārtrauktību,” saka “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

“Latvijas tirgus ir mūsu prioritāte un mēs koncentrējamies uz to, ko vēlas tieši vietējie patērētāji, viņiem piedāvājot augstākās kvalitātes produktus dažādās kategorijās un tirgus segmentos, līdz ar to 2020. gadā bijām spējīgi sabalansēt kopējo rezultātu. Vairākās produktu kategorijās redzējām izaugsmi, jo izteikti iezīmējās tendence izvēlēties uzticamus vietējos zīmolus ar senām tradīcijām un augstu kvalitāti, savukārt dažās kategorijās vērojām arī zināmus izaicinājumus” uzsver Toms Didrihsons.

Viens no lielākajiem notikumiem 2020. gadā, kas paveikts par spīti globālajai pandēmijai, ir “Laimas” jaunās ražotnes ēkas nodošana ekspluatācijā, apsteidzot plānoto būvniecības grafiku par gandrīz mēnesi. Jaunā ražotne uzcelta Ādažos un ir mūsdienīga, ērta un funkcionāla ēka vairāk nekā 100 ražotnē strādājošajiem, kuras tapšanā un zīmola turpmākā attīstībā pēdējo gadu laikā ir investēti vairāk nekā 20 miljoni eiro.

“Mūsu mērķis ir turpināt attīstīt iemīļotos un vēsturiskos zīmolus, kā arī stiprināt pozīcijas kā ilgtspējīgam vadošajam plaša patēriņa zīmolu uzņēmumam Baltijā. Ik gadu uzņēmuma attīstībai, modernizēšanai un uzturēšanai investējam 4 līdz 5 miljonus eiro, un tāds ir arī uzņēmuma plāns šajā gadā,” papildina Toms Didrihsons.

Lielākie “Orkla Latvija” 2020. gada investīciju projekti bija jaunu iekārtu iegāde un automatizācija “Ādažu Čipsu” ražotnē,  “Selgas” vafeļu ražošanas līnijas pilnveide, kā arī dažādi uzlabojumi pārējās uzņēmuma ražotnēs, lai veicinātu energoefektivitāti, procesu efektivizāciju, kā arī darba vides un drošības pilnveidi. Tika rekonstruēti arī vairāki “Laimas” saldumu tirdzniecības veikali, kā arī atjaunota “Laimas” šokolādes muzeja ekspozīcija.

2020. gadā “Orkla Latvija” savā sortimentā ieviesa vairāk nekā 100 jaunus produktus, tajā skaitā uzņēmums paplašināja savu piedāvājuma klāstu ar augu valsts produktiem.