Orkla Latvija > Jaunumi > ES projekti > SIA “Orkla Latvija” ir veiksmīgi noslēgusi Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra projekta (Projekta identifikācijas Nr. 1.2.1.1/18/A/002.), kura ietvaros darbojās.

SIA “Orkla Latvija” ir veiksmīgi noslēgusi Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra projekta (Projekta identifikācijas Nr. 1.2.1.1/18/A/002.), kura ietvaros darbojās.

19.11.2020

 

 

SIA “Orkla Latvija” ir veiksmīgi noslēgusi Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra projekta (Projekta identifikācijas Nr. 1.2.1.1/18/A/002.), kura ietvaros darbojās.

 

 

Latvijas Pārtikas nozares kompetences centrs savā darbībā aptver divus zinātniskos virzienus:

 

  1. Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
  • Inovatīvi produkti un tehnoloģijas, sekojot aprites ekonomikas jaunākajām tendencēm (t.sk. eko-tehnoloģiski produkti, pārtikas drošības un kvalitātes monitoringa risinājumi);
  • Produktu iepakojuma risinājumi;
  • Pārtikas loģistikas risinājumi, t.sk. derīguma termiņu, uzglabāšanas laiku uzlabojošas un pārvadāšanas izmaksas samazinošas tehnoloģijas, tai pašā laikā, saglabājot augstu produktu kvalitāti un saīsinot ceļu no ražotāja līdz patērētājam.

 

  1. Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
  • Pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
  • Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
  • Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.

 

Kompetences centra projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 20 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanos.

 

SIA “Orkla Latvija” projekta “Veselīgāku uzkodu produktu attīstība ar atbildīgi iegūtām izejvielām” mērķis bija būtiski uzlabot esošos un ieviest tirgū jaunus produktus, nodrošinot tiem veselīgāku produktu kritērijiem atbilstošas receptūras, izmantojot atbildīgi iegūtas izejvielas, kas arī tika īstenots. Veselīgāku produktu receptūras ar atbildīgi iegūtām izejvielām ieviestas jau reālā ražošanā. Projekta īstenošanas laikā tika veikts gan rūpnieciskais, gan eksperimentālais pētījums.