Orkla Latvija > Jaunumi > Ziņas > “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” cepumu un zefīru ražotnes saņem vadošo pārtikas kvalitātes sertifikātu

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” cepumu un zefīru ražotnes saņem vadošo pārtikas kvalitātes sertifikātu

29.01.2019

Latvijā vadošā šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmuma “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” cepumu un zefīru ražotnes saņēmušas starptautiski atzīto Lielbritānijas mazumtirdzniecības apvienības (British Retail Consortium – BRC) pārtikas drošības un kvalitātes standarta  sertifikātu. 2018. gada nogalē veiktajā BRC auditā gan uzņēmuma cepumu, gan zefīru ražotnes saņēmušas A līmeni. BRC pārtikas drošības un kvalitātes standarta sertifikāts ir augstākais kvalitātes novērtējums, kas palīdzēs uzņēmumam tālāk attīstīties gan lokāli, gan eksporta tirgos.

Mēs esam patiesi lepni saņemt pasaulē vadošo pārtikas kvalitātes sertifikātu mūsu cepumu un zefīru ražotnēm, kas pavērs plašas iespējas nākotnes attīstībai eksporta segmentā. Tas apliecina mūsu mērķtiecīgo darbu, strādājot ne tikai pie jaunu produktu attīstības, bet arī pie ražošanas procesu pilnveides un kvalitātes celšanas. Mēs konsekventi esam investējuši un turpināsim investēt mūsu ražotnēs, radot augstākās kvalitātes apstākļus, lai radītu izcilus produktus,” uzsver “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Pēdējo gadu laikā zefīru un cepumu ražotnēs īstenoti vairāki ievērojami investīciju projekti, kuru ietvaros ir pilnveidotas ražošanas līnijas, gatavās produkcijas un izejvielu plūsmas process, kā arī veikti uzlabojumi sanitārajos punktos, lai atbilstu visaugstākajiem pārtikas drošības standartiem.

Šobrīd “Laimas” zefīri tiek eksportēti uz vairāk nekā 18 valstīm, bet “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” cepumu ražotnē tiek izgatavoti cepumi Igaunijas tirgum

Papildus tam trīs “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” ražotnes – šokolādes, cepumu un vafeļu, kā arī zefīru ražotne – ir sertificētas pēc ISO 9001:2015 kvalitātes vadības sistēmas standarta un divas – “Pedro” un “Staburadze” – pēc ISO 22 000 pārtikas drošuma standarta, kas apliecina visu ražotņu spēju nodrošināt ražošanas procesus, lai radītu produkciju pēc augstākās kvalitātes standartiem.

Kā ziņots iepriekš, “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” mātes uzņēmums “Orkla” ir pieņēmis lēmumu grupas ietvaros nostiprināt cepumu ražošanu un būvēt jaunu ražotni Latvijā, Ādažos, blakus jaunajai “Laimas” ražotnei. Tā specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Šīs būs pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs 200 jaunas darba vietas. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022. gada nogalē.