Noslēdzas piektais un sestais 5. projekta Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana izstrādājot vegāniem piemērotas receptūras un ieviešot dabai draudzīgu iepakojumu aktivitāšu periods
Noslēdzoties piektajam un sestajam 5. projekta Uzņēmuma un tā produktu ilgtspējas palielināšana izstrādājot vegāniem piemērotas receptūras un ieviešot dabai draudzīgu iepakojumu aktivitāšu periodam 16.03.2024 – 15.09.2024., SIA “Orkla Foods Latvija” ir izdevies veikt analītiskos pētījumus jaunu produktu sastāvu izveidē un esošo produktu pārstrādē. Veikt analītiskos pētījumus ražošanas cikla ietekmes novērtējumam uz vidi, kā arī veikti testi dabai draudzīgāka iepakojuma izmantošanai.
Uzņēmums turpina strādāt un konsultēties ar izejvielu piegādātājiem pie Spilva zīmola produktu uzlabošanas samazinot produktos cukura daudzumu un izslēdzot no tiem konservantus. Tāpat arī SIA “Orkla Foods Latvija” turpina pakāpenisku pāreju uz majonēzes iepakojumu ar uzrakstu “No sprostiem brīvo vistu olas”. Uzņēmuma tehnologiem norit darbs pie dabai draudzīgāku, inovatīvu iepakojumu ieviešanas ražošanā, cukura alternatīvu izvērtēšanas, kā arī jaunu, vegānisku receptūru izstrādes.
2024. gadā turpinās darbs pie inovatīvu, efektīvu un ilgtspējīgu iekārtu iegādes un izmantošanas ražošanas procesa efektivizācijai.